Un polițist și doi agenți de securitate israelieni au fost uciși cu focuri de armă de un palestinian, înainte să fie neutralizat

Un palestinian a deschis focul, marți, asupra unui grup de israelieni în apropierea unei colonii în Cisiordania, omorând trei dintre ei, înainte de fi "neutralizat", a anunțat poliția israeliană.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2017 - 15:16

UPDATE 15,10: Dintre cei trei israelieni uciși, unul era agent al Poliţiei de Frontieră, iar ceilalți doi erau angajaţi ai unei companii de securitate, informează site-ul Ynetnews.com.

Cei trei au murit pe loc. Un alt agent de securitate este rănit. Atacatorul este palestinianul Nimer Jamal, în vârstă de 37 de ani.


Un palestinian a deschis focul, marți, asupra unui grup de israelieni în apropierea unei colonii în Cisiordania, omorând trei dintre ei, înainte de fi "neutralizat", a anunțat poliția israeliană, citată de AFP, informează Agerpres.

"Un terorist care ajunsese la poarta din spatele (coloniei) Har Adar a deschis focul asupra forțelor de ordine aflate la fața locului", precizează un comunicat al poliției.

"Trei israelieni au fost uciși și un altul a fost rănit în atac", iar agresorul a fost "neutralizat" de forțele de securitate, se mai spune în text.

Poliția israeliană a indicat ulterior că atacatorul palestinian a decedat în urma rănilor. Israelianul rănit a fost transferat, la rândul său, la spitalul Hadassah din Ierusalim, iar starea sa este considerată gravă, potrivit instituției spitalicești.

Din octombrie 2015, Israelul, Ierusalimul și teritoriile palestiniene ocupate se confruntă cu violențe sporadice în care și-au găsit moartea cel puțin 295 de palestinieni sau arabi israelieni, 50 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez și un britanic, potrivit unui bilanț al AFP.

Majoritatea palestinienilor uciși sunt autori sau presupuși autori ai atacurilor antiisraeliene, comise în cea mai mare parte cu arme albe de tineri izolați.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...