13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Tot ce știm despre atacatorul din Las Vegas: Este milionar în...

VIDEO Tot ce știm despre atacatorul din Las Vegas: Este milionar în dolari, mare amator de jocuri de noroc

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, este autorul celui mai grav atac armat din istoria Statelor Unite, produs, luni, în urma căruia au murit 58 de persoane, iar peste 500 sunt rănite, scrie Daily Mail. Paddock, un bărbat de culoare albă, în vârstă de 64 de ani, este din Mesquite, Nevada.





UPDATE. Patrick Benjamin Paddock, tatăl atacatorului de la Las Vegas, a fost, la un moment dat, pe lista celor mai căutaţi 10 infractori de către FBI, transmite The Independent.

Patrick Benjamin Paddock a fost cunoscut că autor al jafurilor comise la mai multe  bănci în perioada anilor 1960 şi 1970. În vremurile sale de glorie era unul dintre cei mai notorii criminali.

______________________________________________________________________________________________________________________

UPDATE. Cunoscuţii îl descriu pe atacator ca pe un pensionar care a iubit jocurile de noroc. Rudele spun că Paddock nu a dat de înţeles că ar avea anumite credințe politice sau ideologice puternice.  Avea afaceri imobiliare, mai multe maşini, avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de dolari.

Stephen Paddock a fost găsit mort în camera lui, la etajul 32 al hotelului, a declarat șeriful Joseph Lombardo, potrivit NY Times. Potrivit anchetatorilor, cel puțin 10 arme au fost găsite în camera de hotel, inclusiv mai multe puști.

Sheriff Lombardo l-a descris pe Paddock drept "un lup singuratic" care a distrus fereastra hotelului cu un ciocan înainte de a începe să tragă asupra mulțimii.

Motivul atacului este încă neclar. "Nu pot intra în mintea unui psihopat în acest moment", a spus şeriful Lombardo.

Fratele său, Eric Paddock, care locuiește în Orlando, a declarat că el și familia lui au fost "șocați, îngroziți" de știri. El spune că Stephen nu era "un tip ahtiat după arme". Fratele a declarat pentru CBS News că știe că, din câte știa, atacatorul nu deținea "mitraliere".

"De unde dracu' a primit arme automate? El nu are treabă cu armata", a spus fratele. "El este un tip care a trăit într-o casă din Mesquite și a jucat în Las Vegas". El a spus că a vorbit ultima oară cu fratele său când Stephen a sunat să întrebe cum a s-a descurcat familia în timpul uraganului Irma, care a lovit Florida în septembrie. 

A cumpărat trei arme

Christopher Sullivan, directorul general al Guns & Guitars, un magazin de arme din Mesquite, Nev., a confirmat că, în ultimul an, Paddock a cumpărat trei arme în magazinul său – o pistol și două puști. Toate achizitiile au fost legale. "Omul nu are o istorie criminală", a spus Sullivan despre Paddock. Sullivan, care a spus că a cooperat în acest cu autoritățile locale și federale.

Sullivan a mai spus despre atacator că era "un om obișnuit, un tip obișnuit – nimic neobișnuit" care s-a descris ca fiind o "pasăre de zăpadă" pentru că a petrecut o jumătate de an în nordul Nevadei. El a mai spus că nu îşi dădea seama ce se putea întâmpla în mintea lui, deoarece nu ştia amănunte personale. 

Statul Islamic a susținut că Paddock era unul dintre soldații săi, dar nu a oferit nici o dovadă în acest sens. De asemenea, FBI a transmis că nu există dovezi până acum că Paddock avea legături cu o organizație teroristă internațională.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Mesquite a spus că nu există nimic remarcabil despre domiciliul domnului Paddock, aflat într-o comunitate de pensionare "destul de liniștită". 

El a descris zona ca fiind "doar un cartier obișnuit" și a adăugat că nimic nu a fost "neobișnuit" când poliția a descins luni în domiciliul acestuia. Purtătorul de cuvânt a spus că în casă s-au găsit câteva arme și muniții, dar nu a vorbit despre câte erau şi ce fel de arme.

______________________________________________________________________________________________________________________

Atacatorul a fost împușcat mortal, corpul său fiind identificat de autorități în holul hotelului Mandalay Bay, alături de mai multe arme de foc. Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi pătruns înarmat în cazino și ar fi tras asupra mulțimii prezente la un festival de muzică country, de la etajul 32 al clădirii.





O a doua persoană, care ar putea fi complicea bărbatului, a fost identificată de polițiști. Este vorba de Marilou Danley, crupieră la cazino, care dispăruse imediat după ce atacatorul a fost lichidat. Polițiștii nu au menționat dacă Danley se află în custodia lor.




Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă