27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTiranul e convins ca revine la putere

Tiranul e convins ca revine la putere

“Sunt presedintele Irakului si intr-o zi voi reveni la putere”, sustine fostul dictator irakian Saddam Hussein din celula inchisorii sale de langa Bagdad, relateaza cinci militari americani rezervisti din Regimenul 103 Blindate, care l-au pazit in 2003 si au primit acum permisiunea Pentagonului sa vorbeasca.
In inchisoare, Saddam a devenit obsedat de curatenie, de-a dreptul “germofob”. Se spala pe maini de fiecare data dupa ce da mana cu cineva, foloseste servetele umede pentru igiena bebelusilor ca sa-si stearga masa, vesela si tacamurile inainte sa manance si isi spala singur lenjeria. Fostul dictator a mai capatat cateva manii in inchisoare: rontaie intr-una cereale Cheetos cu branza sau Doritos, iar la micul dejun insista sa primeasca numai cereale Raisin Bran Crunch (o marca a Kellog), refuzand categoric marci asemanatoare. Saddam mananca doar carne de pui sau peste si refuza carnea de vita.
In celula i-a fost instalata o banda pentru alergare, dar Saddam nu o foloseste. El a cerut in schimb sa i se aduca o masa pentru tenis, dar cererea nu i-a fost satisfacuta.
Tiranul crud care i-a omorat fara sa clipeasca pe mai multi opozanti si care a ordonat sa se foloseasca gaze toxice impotriva kurzilor si a iranienilor hraneste acum pasarelele din curtea inchisorii, ingrijeste flori in celula si scrie poezii.
Gardienii au instructiuni sa nu initieze ei conversatii, dar sa fie politicosi daca Saddam ii abordeaza, lucru pe care fostul dictator il face destul de des, spunandu-le pe nume. El le spune glume si chiar le da sfaturi in privinta femeilor, sfaturi din care militarii au apreciat ca este sexist, rolul femeilor fiind doar sa spele, sa gateasca si sa-i asculte pe barbati.
Subiectul lui preferat de conversatie este insa politica, placandu-i mai ales sa-i barfeasca pe presedintii americani. Dupa parerea lui, cei doi Bush, tatal si fiul, “nu sunt buni” si Clinton e “OK”. In schimb, Ronald Reagan e “foarte bun”, Saddam intristandu-se mult cand i s-a spus ca fostul presedinte a murit din cauza maladiei Alzheimer.
Cei cinci militari care l-au pazit in 2003 au amintit un singur incident: Saddam a lesinat o data la dus.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă