Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tinerii apostaţi musulmani, abuzaţi de familie şi autorităţi din cauza renunţării publice la religia islamică

Apostazia este condamnată în ţările musulmane, iar cei care renunţă la religia musulmană riscă să fie pedepsiţi. În unele state din Orient s-a introdus pedepasa cu moartea împotriva celor care recunosc public că au renunţat la Allah. .

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2016 - 12:11

Tinerii musulmani care îşi abandonează religia se confruntă cu represalii violente şi abuzuri chiar din partea familiilor, scrie Daily Mail.  Membri ai unui grup de sprijin al celor care renunţă la confesiunea musulmană au declarat că nu de puţine ori, părinţii i-au avertizat că pot fi ucişi pentru că nu mai cred în Allah. Apostaţii se tem de valul de violenţe din partea tradiţionaliştilor.  

“Ne consideră nişte rebeli, nişte răzvrătiţi. Nimic nu este mai lipsit de toleranţă decât religia.” 

O tânără de origine musulmană, care a decis să vorbească deschis despre decizia ei de a renunţa la credinţa în Allah a mărturisit că mama sa a avertizat-o că poate fi ucisă.

“Îmi aduc aminte că am discutat cu mama mea despre motivele care m-au determinat să renunţ la Allah, iar ea mi-a spus, îngrijorată, să nu recunosc public acest lucru fiindcă aş putea fi ucisă. Datoria credincioşilor este să-i ucidă pe foştii musulmani.”

Tinerii apostaţi se confruntă cu discriminarea, ostracizarea şi abuz psihic şi fizic chiar din partea comunităţii musulmane, mulţi ajungând să îşi pună capăt zilelor din această cauză. 

Apostazia este condamnată în ţările musulmane şi poate fi sancţionată chiar şi prin pedeapsa cu moartea, în unele părţi din Orient. În ultima perioadă numeroşi critici ai islamului şi atei sunt ameninţaţi chiar de autorităţi. 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...