13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialThe Washington Post: Casa Albă ar dori modificarea unor protocoale, pentru a...

The Washington Post: Casa Albă ar dori modificarea unor protocoale, pentru a accelera deportările din Statele Unite

Casa Albă ar dori modificarea unor protocoale, pentru ca autoritățile din domeniul imigrației să poată deporta mai mulți imigranți ilegali, fără să mai trebuiască să ajungă în fața unui tribunal specializat, a informat, vineri, cotidianul The Washington Post, citat de EFE, informează Agerpres.

În prezent, așa-numitele deportări „rapide" sau „expres" (care nu necesită o audiere în justiție — n.r.) îi vizează doar pe imigranții ilegali reținuți la mai puțin de 100 de mile de frontiere și care se află în SUA de mai puțin de două săptămâni. Însă Casa Albă intenționează să permită Departamentului Securității Naționale (DHS) să deporteze fără să-i mai treacă printr-un tribunal pe toți imigranții ilegali reținuți în orice punct de pe teritoriul SUA și care nu pot dovedi că se află de mai mult de 90 de zile în țară, scrie The Washington Post.

Această schimbare în protocoale, care nu necesită aprobarea Congresului, ar permite administrației Donald Trump să accelereze deportările în conformitate cu promisiunile electorale de a înăspri politica privind imigrația. „Posibilele schimbări ar permite DHS să folosească mai eficient resursele pentru a expulza persoanele care s-au aflat ilegal în țară pe perioade de timp relativ scurte (…)", a declarat pentru cotidianul american o purtătoare de cuvânt a DHS, Joanne F. Talbot.

În propunerea bugetară pentru 2018, Casa Albă ia în calcul angajarea a 1.000 de agenți de imigrație pentru a crește numărul reținerilor și, ulterior, a deportărilor.

În 1996, Congresul SUA a aprobat sistemul de deportări „rapide" pentru toți imigranții care se află în SUA de mai puțin de doi ani, însă în 2004, în timpul administrației președintelui republican George W. Bush, măsurile au fost relaxate și sunt în vigoare și în prezent. Totuși, numărul deportărilor „expres" a crescut de la 50.000 în 2004 la 193.000 în 2013, când au reprezentat aproape jumătate din totalul expulzărilor de imigranți ilegali.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă