10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroare la Be'er Sheva

Teroare la Be'er Sheva

Un atentat sinucigas comis ieri dimineata in orasul israelian Be'er Sheva s-a soldat cu ranirea a cel putin zece persoane, doua dintre acestea aflandu-se in stare grava, a informat cotidianul Haaretz.

Soferul autobuzului in care a incercat sa se urce atentatorul a devenit suspicios, oferindu-i indrumari eronate si alertand fortele de securitate, care l-au urmarit pe suspect pana in momentul in care acesta a detonat bomba. Martorii au relatat ca avertismentul soferului si actiunea fortelor de securitate au prevenit producerea unui atentat mult mai grav, la o ora de varf, in prima zi de lucru a saptamanii in Israel.
Atentatul – primul produs dupa inceperea retragerii israeliene din Fasia Gaza – nu a fost revendicat inca, dar a avut loc la numai trei zile dupa ce Jihadul islamic a amenintat cu o razbunare “dureroasa” dupa ce trupele israeliene au ucis cinci palestinieni, printre care un lider al Jihadului islamic, in orasul Tulkarem din Cisiordania.
“Un atentator sinucigas s-a aruncat in aer pe strada inainte de a reusi sa se urce intr-un autobuz”, a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Avi Zelba. Soferul autobuzului a afirmat ca atentatorul purta o geanta de mari dimensiuni. “Am avut banuieli pentru ca avea un rucsac mare si o geanta in mana”, a declarat el.
La randul ei, miscarea radicala palestiniana Hamas a avertizat sambata Autoritatea Palestiniana ca nu va depune armele dupa retragerea israeliana din Gaza, a relatat AFP.
Anuntul a fost facut de Mohammad Dhief, lider al Brigazilor Ezzedine al-Qassam, intr-o inregistrare video difuzata pe Internet.
Israelul a pus capat pe 22 august colonizarii Fasiei Gaza, evacuand mai mult de 8.000 de colonisti din cele 21 de implantari din teritoriul ocupat cu 38 de ani in urma.
In ultimele zile, Hamas a anuntat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa renunte la lupta armata pana la incetarea totala a ocupatiei israeliene.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă