Tăriceanu îl acuză pe ministrul de Externe al Finlandei, care a criticat ordonanțele Guvernului Grindeanu, că este dezinformat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, care a comentat protestele anticorupție din România, este dezinformat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 22:32

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, care a comentat protestele anticorupție din România, este dezinformat.

Tăriceanu susține, într-o postare pe Facebook, că șeful diplomației finlandeze „a căzut în capcana dezinformărilor“ pe tema OUG 13 şi îşi exprimă speranţa că afirmaţiile ministrului nu au conotaţii politice, „ştiut fiind faptul că este liderul unui partid cu valenţe naţionaliste şi populiste“.

Într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul de Externe a subliniat că recentele acţiuni ale Guvernului condus de Sorin Grindeanu provoacă îngrijorări, întrucât reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie.

Scrisoarea ministrului de Externe a fost făcută publică de fostul ambasador în Finlanda, Cătălin Avramescu, însă el a şters între timp postarea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, comentează însă conţinutul documentului, fiind critic la adresa oficialului finlandez.

„Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă aşteptam la o reacţie mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni", susține Călin Popescu - Tăriceanu.

Citește totul despre:

Comentarii