Sute de trupuri ale victimelor jihadiştilor ISIS au fost descoperite în apropierea oraşului Mosul

O groapă comună cu sute de trupuri ale persoanelor executate de militanţii Stat Islamic a fost descoperită în închisoarea închisorii Badouch din apropierea oraşului Mosul, au anunţat forţele paramilitare irakiene.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2017 - 11:19

O groapă comună cu sute de trupuri ale persoanelor executate de militanţii Stat Islamic a fost descoperită în închisoarea închisorii Badouch din apropierea oraşului Mosul, au anunţat forţele paramilitare irakiene, potrivit Mediafax.

Forțele militare irakiene au preluat zilele trecute controlul asupra închisorii din Badoush, după ce militanții SI s-au instalat în sat în iunie 2014.

Membrii Hachd al-Chaabi, un grup paramilitar dominat de miliţiile şiite, au găsit "în închisoare o groapă comună cu rămăşiţele umane a aproximativ 500 de civili care au fost executaţi de bandele" Stat Islamic, potrivit unui comunicat.

Într-un raport din 2015, ONU a evocat executarea a 600 de bărbați de către SI la Badoush. Statul islamic a închis însă în complexul penitenciar și sute de femei din minoritatea kurdofonă yezidită.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...