Sute de oameni au demonstrat la Istanbul împotriva rezultatului referendumului care a sporit puterile președintelui Erdogan

Sute de oameni au manifestat, duminică, la Istanbul împotriva rezultatului referendumului din Turcia, de la data de 16 aprilie, care a sporit atribuțiile președintelui Erdogan.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2017 - 08:32

Sute de oameni au manifestat, duminică, la Istanbul împotriva rezultatului referendumului din Turcia, de la data de 16 aprilie, care a sporit atribuțiile președintelui Erdogan, transmite AFP citată de Agerpres.

Referendumul privind această reformă constituțională s-a încheiat cu o victorie mai slabă pentru Erdogan decât se aștepta, cu aprobarea a 51,41% dintre votanți. Opozanții afirmă că rezultatul trebuia să fie invers într-un scrutin corect.

Aproape o mie de simpatizanți ai principalului partid turc de opoziție, Partidul Republican al Poporului (CHP), au manifestat în emblematica Piață Taksim împotriva rezultatelor anunțate ale votului.

Manifestația a coincis cu împlinirea a 97 de ani de la instaurarea Parlamentului turc, dată celebrată ca Ziua Suveranității naționale.

Pe malul celălalt la Bosforului, în cartierul istoric Kadikoy, alte sute de manifestanți și-au exprimat nemulțumirea față de rezultatele referendumului. "Anulați referendumul!", se putea citi pe o pancartă.

"Este foarte important să fim aici pentru a apăra principiile fundamentale al republicii", a declarat Bahattin Soydar, un simpatizant al CHP care a manifestat în Piața Taksim.

Rezultatul scrutinului a fost contestat de opoziție după ce Înaltul Consiliu Electoral a decis în ultimul minut al zilei votului să considere valabile buletinele de vot fără ștampila oficială.

Recursul a fost însă respins la scurt timp de Înaltul Consiliu Electoral. 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...