Surse: Hackerii atacă frecvent elemente esenţiale ale infrastructurii din Marea Britanie și din alte ţări europene

Grupuri de hackeri atacă frecvent reţele de date conectate la sisteme esenţiale de infrastructură din ţări europene, afirmă oficiali guvernamentali britanici.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2017 - 22:52

Grupuri de hackeri atacă frecvent reţele de date conectate la sisteme esenţiale de infrastructură din ţări europene, afirmă oficiali guvernamentali britanici citaţi, luni, de Reuters, informează Mediafax.

Potrivit surselor citate, este vorba de atacuri asemănătoare cu cele pe care hackeri angajaţi de servicii secrete ruse le-ar fi lansat recent, potrivit cotidianului The Washington Post, asupra unor centrale nucleare şi altor companii din domeniul energetic din Statele Unite.

Un fost oficial britanic a confirmat că există preocupări că hackeri ruşi încearcă să atace sistemele infrastructurii de bază din Marea Britanie.

Surse din cadrul instituţiilor europene au declarat că Marea Britanie a fost într-adevăr vizată recent de atacuri cibernetice, subliniind că autorităţile britanice colaborează cu alte ţări europene pentru securizarea sistemelor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...