22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSummitul UE din Cipru, amânat din cauza crizei din Catalonia

Summitul UE din Cipru, amânat din cauza crizei din Catalonia

Summitul ţărilor din sudul Uniunii Europene, prevăzut marți, în Cipru, a fost amânat pentru decembrie din cauza crizei din Catalonia, a anunțat președintele cipriot, Nicos Anastasiades, transmite AFP, potrivit Agerpres.

La acest summit urmau să participe șefii de stat și de guvern din Cipru, Franța, Portugalia, Grecia, Italia, Malta și Spania.

Decizia de a amâna summitul a fost luată joi, după o lungă discuție telefonică între șeful statului cipriot și premierul spaniol Mariano Rajoy, potrivit unui comunicat al președinției de la Nicosia.

Cei doi lideri "au căzut de acord să amâne summitul țărilor din Sud care trebuia să se desfășoare la Nicosia din cauza dezbaterii sensibile care are loc" în Spania, a precizat textul.

Summitul va fi organizat în prima jumătate a lunii decembrie, potrivit sursei.

Impasul este total între guvernul spaniol al conservatorului Mariano Rajoy și autoritățile catalane separatiste aflate la originea referendumului organizat duminică pe care susțin că l-au câștigat.

Nicio apropiere timidă nu s-a observat joi, în timp ce Spania se confruntă cu cea mai gravă criză de la revenirea țării la democrație în 1977.

Președintele Nicos Anastasiades i-a exprimat "sprijinul Ciprului premierului spaniol și guvernului acestuia în eforturile lor pentru o Spanie unită și împotriva tentativelor secesioniste ale Cataloniei".

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă