Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sudanul vrea sa ascunda atrocitatile

Autoritatile sudaneze au dispus arestarea liderului local al organizatiei umanitare internationale Medecins Sans Frontieres (MSF), care a intocmit un raport referitor la sutele de violuri comise in regiunea Darfur de militiile proguvernamentale, ...

Share

Razvan Scaesteanu 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Autoritatile sudaneze au dispus arestarea liderului local al organizatiei umanitare internationale Medecins Sans Frontieres (MSF), care a intocmit un raport referitor la sutele de violuri comise in regiunea Darfur de militiile proguvernamentale, relateaza Reuters. Paul Foreman, seful misiunii filialei olandeze a MSF din Sudan, a fost luni retinut, pus sa dea declaratii si, apoi, eliberat pe cautiune. Foreman are insa interdictie de a parasi Sudanul si risca o pedeapsa maxima de trei ani de inchisoare.
Filiala din Olanda a MSF si-a exprimat, imediat, indignarea in legatura cu aceasta arestare.
Raportul MSF intocmit de Foreman mentioneaza ca medicii care lucrau in regiunea Darfur (vestul Sudanului), unde zeci de mii de persoane au fost ucise si unde exista mai mult de doua milioane de refugiati, au avut dovezi despre comiterea violurilor. Autoritatile sudaneze afirma insa ca au deschis o ancheta penala in legatura cu raportul MSF din martie, care detalia 500 de cazuri de violuri comise la Darfur, iar procurorul general al Sudanului, Mohamed Farid, a declarat ca raportul este fals. MSF nu a furnizat autoritatilor sudaneze dovezile pe care se bazeaza raportul, dar acesta a fost aprobat de Natiunile Unite. Inainte de a fi arestat, Foreman a explicat ca nu poate incalca regula confidentialitatii in relatia dintre medic si pacient, valabila in toata lumea, si de aceea nu poate furniza dovezile solicitate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...