Sub pretextul unui exercițiu militar, Rusia a trimis 40 de avioane și elicoptere la granița cu Afganistanul, unde operează trupele NATO

Rusia participă cu 40 de avioane și elicoptere de luptă la exercițiile antiteroriste din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală situată la granița cu Afganistanul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2017 - 12:17

Rusia participă cu 40 de avioane și elicoptere de luptă la exercițiile antiteroriste din Tadjikistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală situată la granița cu Afganistanul, a anunțat luni un locțiitor al comandantului trupelor din Districtul militar Centru al Federației Ruse, colonelul Iaroslav Roșciupkin, citat de agenția de presă RIA Novosti, preluată de Agerpres.

Exercițiile se desfășoară în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) a Comunității Statelor Independente (CSI).

'Aproximativ 40 de avioane și elicoptere din Districtul militar Centru au fost transferate pe trei aeroporturi militare din Tadjikistan pentru a participa la exerciții comune împotriva terorismului, în care sunt implicate forțele colective de reacție rapidă ale OTSC ", a indicat acesta.

Potrivit oficialului militar rus, șase bombardiere Su-24M au plecat de pe aerodromul Șagol din Uralii de Sud și un număr similar de avioane de atac Su-25SM — de la baza aeriană rusă Kant, din Kârgâzstan. Elicoptere Mi-8AMTȘ "Terminator" și Mi-24 au fost trimise la Dușanbe de la baza aeriană Tolmaciovo din Novosibirsk.

Avioanele și elicopterele implicate în aceste aplicații vor acorda sprijin aerian trupelor la sol, în momentul desfășurării acestora pe teren, vor efectua atacuri asupra pozițiilor unor grupări teroriste imaginare, vor asigura transportul de echipamente și alte materiale, precum și desantarea forțelor aeropurtate.

În total, peste 5.000 de militari sunt implicați în aceste exerciții antiteroriste din Tadjikistan, a precizat colonelul Iaroslav Roșciupkin.

Anterior, agenția de presă TASS informase că, în ultima etapă a exercițiului 'Frăția de arme 2017' în sudul Tadjikistanului, militari din țările membre OTSC vor simula manevre de contracarare a unor teroriști convenționali, care vin dinspre Afganistan.

În afară de aviație și trupe aeropurtate, Rusia participă la aceste manevre și cu câteva sisteme de rachetă Iskander-M, cu o rază de acțiune de aproape 500 de kilometri.

La aplicațiile din Tadjikistan participă trupe și echipamente din toate țările membre OTSC — Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...