11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA au trimis două portavioane în largul Asiei, într-o demonstrație de forță

SUA au trimis două portavioane în largul Asiei, într-o demonstrație de forță

Statele Unite au trimis două nave portavion şi grupurile navale aferente în vestul Oceanului Pacific, în perspectiva turneului preşedintelui Donald Trump în ţări asiatice şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, potrivit Mediafax.

Portavioanele USS Theodore Roosevelt şi USS Nimitz, escortate de numeroase alte nave militare, inclusiv submarine, au ajuns miercuri în zona de operaţiuni a Flotei a 7-a a SUA, în vestul Oceanului Pacific.

Un alt portavion, USS Ronald Reagan, este staţionat în Japonia, iar săptămâna trecută a efectuat manevre militare comune, pe fondul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un.

Prezenţa celor trei portavioane militare în Asia reprezintă un semnal adresat Chinei şi Coreei de Nord, consideră analistul postului CNN pe teme militare, John Kirby, fost amiral în Forţele Navale americane.

Statele Unite susţin aplicarea principiului libertăţii de navigaţie în zone din Marea Chinei de Sud revendicate de Beijing. La rândul său, Coreea de Nord a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare şi balistice.

Donald Trump va efectua un turneu în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine în intervalul 3-14 noiembrie.

Cele mai citite
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă