7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA: Avertizare internațională de călătorie, după atentatele din Paris

SUA: Avertizare internațională de călătorie, după atentatele din Paris

Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie internațională pentru toți americanii până pe 24 februarie 2016, în condițiile în care autoritățile se tem că grupările jihadiste plănuiesc un nou atac după masacrul de la Paris, informează CNN. 

Astfel, Departamentul de stat i-a avertizat pe american că grupări precum Statul islamic, al-Qaeda și Boko Haram continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe țări. 

De asemenea, oficialii au atras atenția că sunt indivizi care ar putea plănui atacuri singuri. 

”Aceste atentate pot varia, pot fi folosite arme convenționale sau nu, pot fi vizați persoane publice, dar și cetățeni obișnuiți”, a transmis Departamentul de Stat. 

Avertizarea nu le spune americanilor să nu călătorească, dar îi înseamnă să fie vigilenți atunci când se află în mijloacele de transport în comun sau în spații publice. 

”Studiați cu atenție mediul înconjurător și evitați mulțimile sau locurile aglomerate. Luați-vă măsuri suplimentare de precauție în timpul vacanțelor de sărbători sau la evenimentele care au loc cu această ocazie”, a mai precizat Departamentul de Stat. 

Departamentul a precizat că este probabil ca mai multe atacuri teroriste să aibă loc, cât timp membrii Statului Islamic se întorc din Irak și Siria și a avertizat că există ”o amenințare continuă din partea persoanelor nefiliate vreunei grupări teroriste care plănuiesc atacuri individuale, după ce s-au inspirat din cele ale organizațiilor teroriste”. Instituția a arătat că acest gen de atacuri pot avea loc la evenimente precum teatre, jocuri sportive, piețe și aeroporturi. 

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă