Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Strănepotul Martei Bibescu, gardian-şef la "Nunta Secolului"

Paza reginei şi protocolul pe durata nunţii regale a fost asigurată de către un regiment de elită, Gărzile Irlandeze, echipate cu tradiţionalele unforme roşii şi căciuli din blană de urs. Soldaţii au fost conduşi de către ...

Share

Cristian Lapa 0 comentarii

30.04.2011 - 11:30

Paza reginei şi protocolul pe durata nunţii regale a fost asigurată de către un regiment de elită, Gărzile Irlandeze, echipate cu tradiţionalele unforme roşii şi căciuli din blană de urs. Soldaţii au fost conduşi de către Christopher Ghika, stră-nepotul celebrei Marta Bibescu, informează realitatea.net.

Tatăl lui Christopher, Ion Ghika, s-a născut la Paris, în 1928, dar şi-a petrecut mare parte a copilăriei în România. Ion Ghika a părăsit România alături de Marta Bibescu la începutul cel de-al Doilea Război Mondial şi s-a stabilit în Regatul Unit. Aici, s-a alăturat Gărzilor Irlandeze, a obţinut cetăţenia britanică şi a făcut eforturi să îşi aducă restul familiei în Marea Britanie.

Fiul său i-a călcat pe urme şi a devenit comandantul Gărzilor Irlandeze. Christopher Ghika a luptat în fruntea regimentului militar în provincia Helmand din Afganistan, înainte ca soldaţii să fie chemaţi la Londra pentru nunta regală.

"Standardele pe care le cerem în Afganistan sunt la fel ca standadele pe care le avem în curtea din faţă a Palatului Buckingham. Excelenţă în ambele cazuri. Iar atunci când participi la o paradă, este dificil să stai pe loc purtând căciula din blană de urs şi tunica", a declarat Christopher Ghika, comandantul Gărzilor Irlandeze.

Christopher şi soldaţii săi au asigurat siguranţa reginei, au păzit Palatele Buckingham, St James şi Turnul Londrei. De asemenea, patru gărzi irlandeze s-au aflat în interiorul abaţiei Westminster pe durata nunţii regale, unde au servit drept gardă de protocol pentru cei doi miri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...