10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialStephen Hawking avertizează: Rasa umană este în pericol!

Stephen Hawking avertizează: Rasa umană este în pericol!

”Nu sunt optimist cu privire la perspectivele pe termen lung pentru specia noastră", spune cunoscutul fizician Stephen Hawking într-un articol publicat de The Guardian.

Stephen Hawking este îngrijorat cu privire la divizarea survenită în urma Brexit-ului și cere Mari Britanii să reconsidere valoarea pe care o atribuie banilor și bogăției materiale pentru a dobândi speranța pentru viitor.

Fizicianul arată că referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) a fost influențat de atitudinea oamenilor față de bogăție și de modul în care societatea pune accent pe bani și pe acumularea de bunuri, citează The Independent.

"Banii sunt importanți pentru că îi eliberează pe oameni", spune Hawking. Însă banii sunt doar un instrument, nu un scop în sine. Potrivit omului de știință, tot mai multe persoane încep să împărtășească această atitudine.

"Oamenii încep să își pună întrebări cu privire la valoarea bogăției pure. Este cunoașterea sau experiența mai importantă decât banii?", arată Hawking.

Fizicianul, care a susținut că ar fi o greșeală ca Marea Britanie să iasă din UE, cere națiunii britanice divizate să își accepte soarta și sș se concentreze pe schimbarea atitudinii generale față de bani, care a contribuit la acestă divizare, avertizând că rasa umana trece printr-o perioadă periculoasă.

Colaborarea este esențială pentru a asigura continuarea umanității. "Precum copiii, trebuie să învățăm să împărțim", mai spune Hawking.

"Dacă vom da greș, atunci forțele care au contribuit la Brexit, invidia și izolaționismul, nu doar din Marea Britanie, ci din întreaga lume, vor crește. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu sunt optimist cu privire la perspectivele pe termen lung pentru specia noastră", avertizează Stephen Hawking.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă