Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Slovenia vrea să introducă paza militarizată la graniţa cu Croaţia

Guvernul sloven a cerut miercuri parlamentului să permită folosirea armatei pentru a ajuta poliţia să supravegheze graniţa cu Croaţia, traversată de migranţii care doresc să ajungă în vestul Europei, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2016 - 18:37

Guvernul sloven a cerut miercuri parlamentului să permită folosirea armatei pentru a ajuta poliţia să supravegheze graniţa cu Croaţia, traversată de migranţii care doresc să ajungă în vestul Europei, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres

'Este una dintre măsurile luate de guvern pentru consolida gradual controlul fluxului de migranţi', a indicat ministrul sloven al apărării, Andreja Katic. 

Parlamentul de la Ljubljana a aprobat anul trecut o revizuirea a legislaţiei care creează baza legală pentru astfel de acţiuni, iar în cursul săptămânii viitoarea urmează să se pronunţe asupra solicitării guvernului ca unităţi ale armatei să fie dislocate la graniţă pentru a sprijini poliţia şi grănicerii. 

Această solicitare survine după ce Austria a anunţat în aceeaşi zi că a plafonat la cel mult 80 numărul zilnic al migranţilor pe care-i acceptă să depună cereri de azil şi la cel mult 3.200 pe cel al migranţilor care vor putea intra în fiecare zi pe teritoriul ţării pentru a-şi continua mai departe călătoria către alte state europene unde doresc să ceară azil. 

Despre intensificarea controlului la graniţa dintre Austria şi Slovenia şi la cea dintre Slovenia şi Croaţia a vorbit încă de luni ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner. 'Efectul de domino de-a lungul rutei Balcanilor funcţionează aşa cum s-a planificat', a adăugat ea referindu-se la decizia luată în lanţ pentru înăsprirea controlului la frontiere de către ţările situate pe această rută, respectiv Macedonia, Serbia, Croaţia şi Slovenia. 

De altfel, după ce ţările nordice au decis şi ele limitarea primirii migranţilor, autorităţile austriece opresc deja la graniţa cu Slovenia toţi migranţii care nu doresc să ceară azil în Germania sau Austria. Sunt opriţi de asemenea cei care nu provin din zone de conflict. În urma aplicării acestor filtre, în cursul weekendului Austria a returnat către Slovenia 54 de migranţi, care a returnat la rândul ei Croaţiei alţi 154. Aceasta din urmă a anunţat de asemenea că va lua măsuri identice, un anunţ similar venind şi din partea Serbiei. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...