21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSlovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Slovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Guvernul din Slovenia a avertizat că ia în calcul varianta construirii unui gard la frontiera cu Croaţia, dacă planul european în privința imigranților nu va fi implementat, relatează Mediafax.

Aproximativ 85.000 de imigranţi extracomunitari au pătruns în Slovenia în ultimele zece zile, după ce Ungaria a închis frontiera cu Croaţia.

Unsprezece state UE şi trei ţări non-UE au stabilit duminică să construiască centre de primire a imigranţilor în regiunea balcanică. De asemenea, s-a stabilit trimiterea a 400 de agenţi de frontieră pentru ajutarea Sloveniei.

Însă Slovenia a avertizat miercuri că, în cazul în care planul european nu va fi implementat rapid, va construi gard de-a lungul frontierei cu Croaţia.

“Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi planul Bruxellesului nu va fi aplicat, Slovenia are pregătite numeroase măsuri, inclusiv construirea unui gard”, a declarat miercuri Karl Erjavec, ministrul de Externe al Sloveniei.

 

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă