19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSituație incredibilă: Stat Islamic revendică un atac într-un bar din Barcelona, după...

Situație incredibilă: Stat Islamic revendică un atac într-un bar din Barcelona, după atentatul de pe La Rambla, care n-a avut loc!

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat și o dezinformare care a apărut în timpul atacului de la Barcelona, scrie publicația catalană La Vanguardia.

Joia trecută, imediat după producerea atacului terorist asupra pietonilor care se plimbau pe La Rambla, pe rețelele de socializare a apărut un zvon potrivit căruia un bărbat nord-african, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, de 1,70 metri, ar fi coborât din furgonetă și ar fi intrat într-un bar, unde i-a luat ostatici pe toți cei care se aflau înăuntru. Totuși, informația a fost falsă. Poliția a anunțat că nimeni nu s-a baricadat în nici un bar din Barcelona și nimeni nu a fost luat ostatic, după atacul de pe La Rambla.

Totuși, odată cu revendicarea atacului din Barcelona și a celui din Cambrils, Stat Islamic a revendicat și incidentul care nu a avut loc niciodată. 

Amintim că cel puțin 14 persoane au murit, iar peste 100 au fost rănite în cele două atacuri, puse la cale de o celulă teroristă formată din 12 persoane, majoritatea marocani, cu vârste între 17 și 34 de ani. ”Creierul” rețelei ar fi un imam radicalizat. 


 

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă