Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sfârşitul unei epoci: Calculatorul a îngropat definitiv maşina de scris

Godrej and Boyce, ultima companie care mai producea maşini de scris şi-a închis fabrica din Mumbai, India, cu doar câteva sute de maşini pe stoc. Deşi maşina de scris aproape a dispărut acum ...

Share

Roxana Grosu 0 comentarii

26.04.2011 - 16:02

Godrej and Boyce, ultima companie care mai producea maşini de scris şi-a închis fabrica din Mumbai, India, cu doar câteva sute de maşini pe stoc.

Deşi maşina de scris aproape a dispărut acum câţiva ani în tarile vestice, aceasta era încă folosită în India, până de curând, scrie The Huffington Post.

"Nu mai primim multe comenzi acum. Încă din 2000, calculatoarele au început să domine piaţa. Toţi producătorii de maşini de scris au oprit producţia cu excepţia noastră. Până în 2009 produceam între 10.000 şi 12.000 de maşini pe an. Dar aceasta ar putea fi ultima şansă pentru iubitorii de maşini de scris. Acum piaţa noastră e formată din agenţiile de apărare, tribunale şi birouri guvernamentale", a declarat Milind Dukle, managerul companiei.

Compania a ajuns acum la ultimele 200 de maşini, majoritatea fiind modele pentru limba arabă.

Prima maşină de scris comercială a fost produsă în Statele Unite în 1867.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...