Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Senatul american l-a confirmat ca ambasador al SUA în Israel pe David Friedman, susţinător al colonizării evreieşti în Cisiordania

Senatul american l-a aprobat în funcția de ambasator al SUA în Israel pe David Friedman, susţinător al activităţilor evreieşti de colonizare în Cisiordania şi un critic al soluţiei cu două state.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2017 - 15:41

Senatul american l-a aprobat în funcția de ambasator al SUA în Israel pe David Friedman, susţinător al activităţilor evreieşti de colonizare în Cisiordania şi un critic al soluţiei cu două state, informează BBC News, citat de Mediafax.

Friedman, care a fost consilier al lui Donald Trump în perioada cursei pentru Casa Albă, a fost aprobat cu 52 de voturi „pentru” şi 46 „împotrivă”. El  se opune soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, spunând că este o „luzie", şi-a manifestat susţinerea faţă de activităţile evreieşti de colonizare în Cisiordania şi este în favoarea mutării Ambasadei SUA la Ierusalim.

Mutarea ambasadei americane în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, în pofida obiecţiilor Autorităţii Palestiniene, care vrea ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian, ar putea conduce la o nouă intensificare a conflictului între israelieni şi palestinieni. În cursul audierii în Senat, Friedman şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile dure din trecut şi a promis că va dovadă de „respect şi moderaţie".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat nominalizarea lui Friedman.

În trecut, Friedman a acuzat liderii palestinieni de corupţie şi a declarat că palestinienilor nu le pasă dacă sunt conduşi de Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene, sau de premierul Benjamin Netanyahu.

Citește totul despre:

Comentarii