10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialȘeful operațiunilor Rusiei în Siria: Aproape 400 ținte, atacate până în prezent

Șeful operațiunilor Rusiei în Siria: Aproape 400 ținte, atacate până în prezent

Generalul Andrei Kartapolov, care coordonează atacurile rusești din Siria, a spus că Rusia a atacat în urma raidurilor aeriene circa 380 ținte ale organizației jihadiste Statul Islamic (SI), potrivit Agerpres.

‘De la începutul operațiunilor, am efectuat 600 de zboruri. Au fost lovite peste 380 de ținte ale organizației SI’, a declarat acest înalt responsabil militar rus, într-un interviu acordat cotidianului Komsomolskaia Pravda.

Citește și Armata turcă a doborât o dronă care a pătruns în spațiul aerian al Turciei

Kartapolov, arhitectul intervenției ruse în Siria, revine, în această primă declarație făcută după mult timp, asupra genezei acestor atacuri, care, după cum subliniază el, au devansat acțiunile autorităților americane.

‘Am folosit un anumit număr de mijloace tehnice, tactice și de comunicare’ pentru a duce în secret arme ruse în Siria, a explicat Kartapolov, dând asigurări că SUA ‘nu au văzut nimic’.

Pentru Administrația americană, ‘este umilitor să recunoască faptul că această problemă nu poate fi reglată fără participarea Rusiei’, motiv pentru care Washingtonul nu a dorit să se ralieze centrului pentru coordonare și schimb de informații militare înființat la Bagdad de Siria, Iran, Irak și Rusia.

La Bagdad, unde au fost planificate raidurile aeriene, ‘am așteptat timp de aproape o zi ca americanii să ia legătura cu noi’. ‘Am așteptat mult și apoi am plecat’, a explicat generalul Kartapolov.

Revenind asupra țintelor loviturilor aeriene, prezentate de Rusia ca fiind ținte ale SI, în timp ce Europa și Washingtonul acuză Moscova că se concentrează pe combatanții opoziției moderate, înaltul responsabil militar rus a dat asigurări că Moscova ‘a desfășurat în permanență toate mijloacele sale de recunoaștere’.

Situația pe tern ‘nu este un secret pentru noi’, a dat asigurări Kartapolov, reiterând faptul că armata rusă a ‘semănat panică și a constatat cazuri în care combatanți SI și-au abandonat pozițiile’. ‘După cum a declarat un general sirian, acțiunile armatei ruse au readus zâmbetul pe buzele copiilor sirieni’, a spus Kartapolov.

Înaltul reprezentant militar rus s-a declarat, de asemenea, favorabil înființării unei mari baze militare ruse în Siria, care să utilizeze în același timp capacitățile de instalații logistice din portul Tartus și aeroportul Latakia, unde sunt desfășurate avioanele și elicopterele ruse care efectuează lovituri în Siria.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă