Șeful de cabinet al lui Viktor Orban: Ungaria dorește stoparea migrației, nu organizarea ei

Guvernul ungar se așteaptă ca, în următoarele șase luni, disputa cu Uniunea Europeană privind migrația să escladeze, a afirmat, joi, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

08.06.2017 - 18:08

Guvernul ungar se așteaptă ca, în următoarele șase luni, disputa cu Uniunea Europeană privind migrația să escladeze, a afirmat, joi, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, informează MTI, citat de Agerpres.

Astfel, Janos Lazar a declarat că miliardarul american de origine ungară George Soros dorește ca migrația să fie reglementată de Uniunea Europeană și nu de statele membre. Potrivit șefului de cabinet al lui Orban, atitudinea este „inacceptabilă” nu doar pentru guvernul ungar, cât și pentru cele 1,7 milioane de persoane care au participat la referendumul național organizat în Ungaria pe tema migrației.

Totodată, el a subliniat că poziția Ungariei este de a „stopa migrația mai degrabă decât de a o organiza”,.

Într-o declarație acordată joi, la Berlin, canalului public ungar de televiziune M1, miliardarul George Soros a afirmat că Europa are obligația de a primi migranți.

„Cred că este obligația Europei de a avea grijă de migranți. Este o obligație umanitară și sper că Europa o va îndeplini'', a spus Soros, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Ungaria să accepte mai mulți migranți.

Ungaria și Slovacia s-au adresat Curții de Justiție a UE în decembrie 2015, după ce în septembrie miniștrii de interne europeni votaseră în favoarea implementării unui sistem de cote obligatorii pentru a redistribui 120.000 de refugiați între statele membre ale Uniunii, în urma valului de imigranți ilegali sosiți în acel an.

Sistemul a fost adoptat cu o majoritate calificată, dar Republica Cehă, Slovacia, România și Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abținut.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...