Germania avertizează că atitudinea Turciei este inacceptabilă. Ankara a interzis unor parlamentari de la Berlin să viziteze militarii germani din Turcia și a arestat un cetățean german. Ce răspunde Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut duminică Germaniei să 'nu se amestece în afacerile interne' ale țării sale, în contextul în care relațiile dintre aceste două state, aliate în cadrul NATO s-au tensionat în ultima săptămână.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2017 - 20:10

UPDATE 20,00: Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut duminică Germaniei să 'nu se amestece în afacerile interne' ale țării sale, în contextul în care relațiile dintre aceste două state, aliate în cadrul NATO s-au tensionat în ultima săptămână, relatează AFP.

'Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei', a declarat Erdogan, în cursul unei conferințe de presă, la Istanbul, răspunzând la o întrebare privind recentele critici germane privind situația drepturilor omului în Turcia.


Atitudinea Turciei este 'inacceptabilă' și Germania are o datorie de a-și proteja cetățenii și companiile, dar dorește de asemenea să mențină legături puternice cu Ankara, a declarat duminică șeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter Altmaier, relatează Reuters citată de Agerpres.

'Dorim să avem relații bune cu această țară mare și importantă, dar aceasta este posibil dacă Turcia este și rămâne un stat de drept', a afirmat Peter Altmaier citat de ziarul Bild am Sonntag.

'Comportamentul Turciei este inacceptabil', a apreciat Altmaier, care a fost întrebat cu privire la interdicția impusă de Turcia unor deputați germani de a vizita soldați la o bază din această țară, arestarea unor cetățeni germani și recentele declarații ale președintelui Erdogan despre Germania.

Relațiile dintre cei doi aliați NATO s-au deteriorat după arestarea arestarea în Turcia a șase militanți pentru drepturile omului, între care un german, în urmă cu două săptămâni în cadrul unei ample campanii de epurare declanșate după puciul eșuat din iulie, anul trecut, împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...