5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSecuritatea britanică, revizuită, după o farsă la telefon făcută lui Cameron

Securitatea britanică, revizuită, după o farsă la telefon făcută lui Cameron

După o farsă la telefon făcută premierului britanic David Cameron, Downing Street a declarat că va revizui procedurile de securitatea, relatează BBC New Online, conform Mediafax.

Potrivit Guvernului britanic, autorul farsei a pretins că este Robert Hannigan, directorul agenţiei guvernamentale de supraveghere GCHQ. Cameron a încheiat apelul în momentul în care a devenit clar că este o farsă şi nu a dezvăluit informaţii sensibile.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului a declarat că a fost trimisă o notă tuturor departamentelor, în care acestea au fost avertizate în legătură cu posibile farse telefonice în urma acestui incident.

"Premierul a încheiat convorbirea în momentul în care a devenit clar că este o farsă. În niciunul dintre cazuri nu au fost dezvăluite informaţii sensibile", a declarat ea.

GCHQ face, de asemenea, verificări, după ce numărul de telefon mobil al lui Hannigan a fost dezvăluit în cadrul unei farse anterioare. Numărul de contact al directorului GCHQ ar fi însă unul nesecretizat.

"Atât GCQH, cât şi Downing Street tratează cu seriozitate securitatea şi ambele îşi revizuiesc în prezent procedurile de securitate în urma acestor farse telefonice, pentru a se asigura că Guvernul învaţă din acest incident", a adăugat purtătoarea de cuvânt a Guvernului. 

Aceasta nu a fost prima dată când Downing Street a fost victima unei farse telefonice. În 1998, DJ-ul de radio Steve Penk, care a pretins că este liderul conservator de atunci William Hague, a reuşit să vorbească cu Tony Blair. Patru ani mai târziu, farsorii s-au înmulţit la Downing Street, înşelând mii de persoane atunci când sunau la Guvern şi cereau să vorbească cu "Tony".

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă