6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSecretarul general ONU critică ideea kurzilor din Irak de a organiza un...

Secretarul general ONU critică ideea kurzilor din Irak de a organiza un referendum pentru independență

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a criticat duminică voința Kurdistanului irakian de a organiza un referendum cu privire la autodeterminare la 25 septembrie, relatează Reuters citată de Agerpres.

O astfel de consultare, a apreciat Antonio Guterres, reiterând principalul argument al țărilor occidentale, ar îndepărta Irakul și kurzii de "necesitatea de a învinge Statul Islamic" și de a reconstrui teritoriile preluate de sub controlul jihadiștilor.

"Secretarul general respectă suveranitatea, integritatea teritorială și unitatea Irakului și consideră că toate problemele rămase nesoluționate între guvernul federal și guvernul regional din Kurdistan trebuie rezolvate printr-un dialog structurat și un compromis constructiv ", a declarat purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric, într-un comunicat.

Antonio Guterres cheamă toate părțile implicate la "răbdare și reținere", a adăugat Dujarric.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă