Secretarul de stat american Rex Tillerson, așteptat în Turcia, la finalul lunii martie

Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a anunțat, joi, că secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua o vizită în Turcia, în 30 martie.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 23:53

Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a anunțat, joi, că secretarul de stat american, Rex Tillerson, va efectua o vizită în Turcia, în 30 martie, potrivit AFP, citat de Agerpres.

 

„Secretarul de Stat american a indicat că dorește să vină pe 30 martie și i-am spus că aceasta ar conveni Ankarei", a declarat Cavusoglu, la postul de radio HaberTurk.

Potrivit AFP, aceasta ar fi cea mai importantă vizită efectuată de un responsabil al Administrației Trump, într-un moment în care Turcia dorește să-și amelioreze relațiile cu Casa Albă.

Potrivit lui Cavusoglu, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, ar urma de asemenea să aibă o întâlnire cu omologul său american, Donald Trump, după referendumul din 16 aprilie din Turcia privind întărirea puterilor prezidențiale. Ankara asigură că o astfel de reformă ar semăna cu Constituția franceză dar Statele Unite se tem ca aceasta să nu conducă spre un regim personal autoritar.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...