Secretarul american al Apărării, Jim Mattis: Legătura transatlantică devine tot mai puternică în pofida îngrijorării provocate de criticile președintelui Trump la adresa NATO

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, marți, că legătura transatlantică evoluează, dar "devine mai puternică", în pofida îngrijorării provocate în Europa de criticile formulate de Donald Trump la adresa NATO.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2017 - 21:21

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, marți, că legătura transatlantică evoluează, dar "devine mai puternică", în pofida îngrijorării provocate în Europa de criticile formulate de Donald Trump la adresa NATO, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Relațiile nu rămân aceleași, ele evoluează continuu, dar în acest caz legătura devine mai puternică", a declarat ministrul american care l-a primit marți la Pentagon pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a evitat să răspundă la întrebările unui jurnalist solicitându-i să comenteze semnalul pe care îl trimite administrația americană prin absența lui Rex Tillerson de la reuniunea ministerială.

"Desigur, o Alianță puternică este bună pentru Europa", dar o Alianță "puternică este, de asemenea, bună pentru America de Nord, pentru că stabilitatea din Europa este bună pentru noi toți", s-a mărginit el să declare.

Secretarul general al NATO va participa miercuri la reuniunea ministerială a coaliției internaționale împotriva grupării Stat Islamic, organizată de Departamentul de Stat la Washington.

"Sunt sigur că NATO ca fi ca întotdeauna unul dintre lideri" în lupta împotriva grupării Stat Islamic, a afirmat la rândul său șeful Pentagonului care va fi prezent și el la această reuniune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...