Schimb de replici tăioase între UE și Londra pe tema datoriilor pe care trebuie să le plătească Marea Britanie după Brexit

Negociatorul Uniunii Europene pe tema Brexit i-a dat o replică acidă ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, care avertizase că Londra nu va plăti sumele cerute de UE în cadrul acordului de ieşire din Blocul comunitar.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2017 - 23:22

Negociatorul Uniunii Europene pe tema Brexit, Michel Barnier, i-a dat o replică acidă ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, care avertizase că Londra nu va plăti sumele cerute de UE în cadrul acordului de ieşire din Blocul comunitar, informează Mediafax.

"Sumele pe care UE le propune par exorbitante şi cred că expresia adecvată este să plece fluierând", a declarat, marţi, Boris Johnson.

În replică la afirmaţiile şefului diplomaţiei britanice, Michel Barnier a declarat miercuri: "Nu aud niciun fluierat, doar ceasul ticăind", o referire la intervalul relativ scurt pe care Londra îl are la dispoziţie pentru a negocia cu UE.

Experţi europeni estimează că Marea Britanie va trebui să achite Uniunii Europene obligaţii cuprinse între 60 şi 100 de miliarde de euro pentru apartenenţa la comunitatea europeană.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...