Rusia dorește relocarea în Marea Neagră a trei submarine cu rachete de croazieră, până la finalul anului

Rusia vrea să relocheze, până la finalul anului, trei submarine din proiectul „Varșavianka”, care în prezent se află în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică, capabile să transporte rachete de croazieră.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2017 - 09:54

Rusia vrea să relocheze în Marea Neagră, până la finalul anului, trei submarine din proiectul „Varșavianka”, care în prezent se află în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică, capabile să transporte rachete de croazieră, potrivit agenției ucrainene de presă Unian, informează Agerpres.

Potrivit responsabilului Flotei ruse din Marea Neagră, căpitanul de rangul I Viaceslav Truhaciov, trei submarine din acest proiect, supranumite și găuri negre în ocean" - „Novorossiisk", „Rostov-pe-Don" și „Stary Oskol" - se află deja în Marea Neagră. Până la sfârșitul anului 2017 este așteptată sosirea a încă trei submarine similare — „Krasnodar", „Kolpino" și „Veliki Novgorod".

Flota Rusiei din Marea Neagră (cu baza în Sevastopol/Crimeea) este completată cu submarine cu propulsie diesel-electrică din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croazieră de tipul „Kalibr", similare rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Submarinele din proiectul 636.3 sunt dificil de reperat datorită zgomotului redus în deplasare, fiind capabile în același timp să asigure detectarea proactivă a unor nave inamice la distanță mare și atacarea lor cu rachete de croaziera antinavale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...