13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia blochează prelungirea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria

Rusia blochează prelungirea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria

Rusia s-a opus, joi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, rezoluţiei înaintate de SUA privind extinderea anchetei internaţionale cu privire la atacurile cu arme chimice din Siria, folosindu-se de dreptul său de veto.

Anterior, ONU şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns la concluzia că forţele conduse de Bashar al-Assad au folosit arme chimice împotriva civililor. Fostul mandat dat de către Consiliul de Securitate al ONU pentru anchetarea acestui act expiră la sfârşitul zilei de joi.

Pentru ca o rezulţie să fie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU este necesar votul a nouă membri ai acestui organism şi ca niciunul dintre membrii permanenţi să nu utilizeze dreptul de veto. În acest caz, Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, s-a opus extinderii anchetei cu privire atacurile chimice din Siria, folosindu-se de dreptul de veto.

Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU să susţină extinderea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria, argumentând că acest lucru l-ar opri pe Bashar al-Assad să mai folosească arme chimice asupra populaţiei civile.

 

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă