10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRusia "nu dramatizează" situaţia creată de amplasarea scutului antirachetă american - diplomat

Rusia “nu dramatizează” situaţia creată de amplasarea scutului antirachetă american – diplomat

Rusia este îngrijorată de planurile americane de instalare a elementelor scutului antirachetă în România şi Turcia, dar nu dramatizează situaţia, a declarat, miercuri, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de RIA Novosti, informeaza Mediafax.

“Nu este nimic nou pentru noi în acordurile cu România şi Turcia. Nu este nimic dramatic”, a spus el.

“În primul rând, suntem îngrijoraţi de impulsionarea amplasării scutului antirachetă, iar faptul că poziţia noastră este ignorată nu oferă nici un fel de siguranţă că viitorul sistem nu va fi îndreptat împotriva noastră”, a adăugat Riabkov.

Rusia şi-a exprimat în repetate rânduri opoziţia faţă de amplasarea scutului antirachetă american în apropierea graniţelor sale, apreciind că acesta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii sale.

Statele Unite afirmă însă că sistemul defensiv este necesar pentru contracararea ameninţării unor atacuri cu rachete lansate de Iran.

Rusia şi NATO au convenit, la summitul Consiliului Rusia-NATO de la Lisabona, din noiembrie 2010, să coopereze pentru instalarea unui scut european. NATO insistă ca acesta să fie format din două sisteme independente, care să asigure schimbul de informaţii, în timp ce Rusia se pronunţă în favoarea unui sistem unitar.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă