10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialRoma: Unul dintre cei mai cunoscuți exorciști din lume a încetat din...

Roma: Unul dintre cei mai cunoscuți exorciști din lume a încetat din viață la 91 de ani. Preotul Gabriele Amorth a realizat 70.000 de şedinţe de exorcism

Preotul Gabriele Amorth, unul dintre cei mai cunoscuți exorciști din lume, a încetat din viață sâmbătă, la Roma, în clinica în care fusese internat pentru probleme pulmonare, potrivit EFE și AFP.

S-a născut în 1925 la Modena, a devenit membru al Societății Sf. Paul în 1947 și a devenit preot în 1951, iar în 1985 a fost numit exorcist oficial al Diocezei de Roma.

Gabriele Amorth spunea că de-a lungul vieții realizase 70.000 de ședințe de exorcism. A scris numeroase cărți pe această temă. Cartea sa "Dio piu bello del diavolo" (Dumnezeu este mai frumos decât diavolul) este considerată testamentul său uman și spiritual.

Părintele a fost fondator al Asociației Internaționale a Exorciștilor (1990), pe care a prezidat-o până în anul 2000 și care numără în prezent circa 250 de exorciști în 30 de țări.

Vaticanul a recunoscut Asociația Internațională a Exorciștilor în 2014, sprijinind o practică pe care nu o admit sau apreciază toate Bisericile.

Mai des decât predecesorii săi, papa Francisc menționează prezența nocivă a "diavolului", a "demonului", a "Satanei" în lume, precum și necesitatea de a lupta prin diferite mijloace împotriva ei, menționează AFP.

Recent, cu prilejul unei slujbe în memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de jihadiști în biserica sa în luna iulie, Suveranul Pontif a afirmat că a ucide în numele lui Dumnezeu este "satanic".

Cele mai citite

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă