Regimul de la Phenian anunță testarea cu succes a unei rachete capabile să transporte un focos nuclear

Liderul de la Phenian a anunțat că a testat cu succes, duminică, o rachetă balistică care poate transporta un focos nuclear, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

15.05.2017 - 09:56

Liderul de la Phenian a anunțat că a testat cu succes, duminică, o rachetă balistică care poate transporta un focos nuclear, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, potrivit Mediafax.

Racheta de tip Hwasong-12 a a atins altitudinea de 2.100 de kilometri şi a parcurs o distanţă de 787 de kilometri, potrivit KCNA, care a adăugat că proiectilul a fost lansat pe o traiectorie înaltă "din considerente pentru securitatea ţărilor vecine". Racheta a fost lansată din regiunea nord-coreeană Kusong, situată la nord-est de oraşul Phenian, unde în trecut au fost testate proiectile cu rază medie de acţiune.

"Scopul testului a fost acela de a verifica caracteristicile tehnice şi tactice ale unui nou tip de rachetă capabilă să transporte o ogivă nucleară de mărime mare", potrivit agenţiei nord-coreene de ştiri.

Noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-In, a convocat urgent o reuniune extraordinară a Consiliului pentru Siguranţă Naţională pentru a discuta despre testul balistic nord-coreean. La rândul său, Japonia a condamnat vehement noul test balistic nord-coreean. "Testele balistice efectuate de Coreea de Nord reprezintă o ameninţare gravă pentru ţara noastră şi o încălcare clară a rezoluţiilor ONU", a reacţionat premierul Shinzo Abe.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...