Regele Spaniei cere un dialog cu Marea Britanie pe tema Gibraltarului, revendicat de Spania, în contextul procesului de Brexit

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a lansat un apel la dialog miercuri, în cadrul unui discurs rostit în fața parlamentului britanic, între Regatul Unit și Spania cu privire la Gibraltar.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2017 - 20:38

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a lansat un apel la dialog miercuri, în cadrul unui discurs rostit în fața parlamentului britanic, între Regatul Unit și Spania cu privire la Gibraltar pentru a găsi un statut care să fie ''acceptabil pentru toată lumea'', relatează AFP și Reuters citate de Agerpres.

Regele Spaniei a mai cerut un acord privind Brexit-ul care să asigure ''condiții de viață stabile'' și ''certitudine'' pentru sutele de mii de spanioli care trăiesc în Regatul Unit și cetățenii britanici din Spania.

''Sunt sigur că această hotărâre de a depăși diferențele va fi chiar mai mare în ceea ce privește Gibraltarul și sunt încrezător că prin dialog și efortul necesar cele două guverne ale noastre vor putea să acționeze spre soluții care să fie acceptabile pentru toți cei implicați'', a afirmat regele Spaniei.

Viitorul Gibraltarului, un teritoriu stâncos situată în extremitatea sudică a Spaniei, va fi un subiect major de dispută în negocierile pentru Brexit, după ce Uniunea Europeană a oferit Madridului — care revendică suveranitatea asupra enclavei — dreptul de veto asupra relațiilor viitoare dintre Gibraltar și UE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...