Recep Erdogan solicită ridicarea rapidă a sancțiunilor impuse Turciei de către Moscova

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că îi va transmite omologului său rus Vladimir Putin să ridice rapid restricțiile comerciale impuse Turciei de Moscova, potrivit Reuters. Cei doi șefi de stat se întâlnesc

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2017 - 15:01

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că îi va transmite omologului său rus Vladimir Putin să ridice rapid restricțiile comerciale impuse Turciei de Moscova, potrivit Reuters. Cei doi șefi de stat se întâlnesc în stațiunea Soci din sudul Rusiei.

Turcia încearcă să obțină eliminarea sancțiunilor ruse asupra anumitor produse agricole, în special tomate. În declarațiile făcute la Ankara înaintea plecării spre Soci, șeful statului turc a spus că găsirea unei soluții politice la conflictul din Siria este un obiectiv comun al Turciei și Rusiei.

Rusia și Turcia, care în conflictul sirian susțin părți beligerante diferite, fac eforturi pentru a-și reconstrui relațiile după incidentul de la finalul lui 2015 când un avion rus a fost doborât de aviația turcă la granița cu Siria.

Rusia, Turcia și Iranul au mediat convorbirile de pace privind războiul din Siria, desfășurate în Kazahstan. Moscova și Teheranul sunt susținători importanți ai regimului sirian condus de Bashar al-Assad, în timp ce Ankara sprijină anumite grupuri de rebeli care luptă contra trupelor guvernamentale siriene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...