Rebelii houthi din Yemen se laudă că au lansat o rachetă de croazieră spre o centrală nucleară din Abu Dhabi

Rebelii houthi din Yemen au anunțat că au tras o rachetă de croazieră în direcția unei centrale nucleare aflate în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2017 - 13:02

Rebelii houthi din Yemen au anunțat că au tras o rachetă de croazieră în direcția unei centrale nucleare aflate în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Anunțul a fost făcut duminică de rebeli pe site-ul serviciului lor de televiziune, fără să fie furnizată vreo dovadă a atacului lor. ''Unitatea de rachete anunță lansarea unei rachete de croazieră ...către reactorul centralei nucleare Al-Barakah în Abu Dhabi'', potrivit site-ului, care nu oferă alte detalii.

Yemenul, una dintre cele mai sărace țări arabe, este cuprins de trei ani de un conflict devastator, ce are loc între Guvern, susținut de Arabia Saudită, și mișcarea rebelilor șiiți houthi, sprijiniți de Iran. Conflictul s-a intensificat din martie 2015, când houthi au înaintat către Aden, capitala temporară a Guvernului, determinând Arabia Saudită și aliații săi sunniți să lanseze o campanie aeriană împotriva grupării șiite.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...