Raportor olandez: Dacă Turcia va adopta o nouă Constituție, după referendum, Uniunea Europeană va suspenda tratativele de aderare

Turcia riscă suspendarea tratativelor cu Uniunea Europeană privind aderarea la blocul european, în cazul în care va adopta schimbările constituționale susținute în cadrul referendumului de săptămâna trecută, avertizează un membru al Parlamentului European, responsabil cu acordurile cu Ankara.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2017 - 17:24

Raportor: UE va suspenda tratativele de aderare a Turciei dacă va adopta noua Constituţie

Turcia riscă suspendarea tratativelor cu Uniunea Europeană privind aderarea la blocul european, în cazul în care va adopta schimbările constituționale susținute în cadrul referendumului de săptămâna trecută, avertizează un membru al Parlamentului European, responsabil cu acordurile cu Ankara, informează Mediafax.

În contextul în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că Turcia nu va aştepta pentru totdeauna la uşa Europei, europarlamentarul Kati Piri a răspuns că statul turc „va închide uşa” aderărării la UE, dacă va adopa noua constituţie.

Înaintea unei dezbateri cu privire la relaţiile între Turcia şi UE, europarlamentarul olandez de centru-stânga, care este raportor al Uniunii Europene declarat că, în cazul în care Erdogan va adopta schimbările pentru sporirea puterilor sale executive, atunci Bruxelles-ul va suspenda formal tratativele în privinţa aderării statului turc la Blocul comunitar.

Miercuri, în Parlamentul european este programată o dezbatere cu privire la relaţiile între Turcia şi UE, iar o discuţie similară urmează să aibă loc vineri la nivelul miniştrilor de Externe ai statelor membre.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...