Raport: Organizații din Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puțin 27 de țări

Organizații din Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puțin 27 de țări, între care și Republica Moldova. Entitățile ar fi utilizat metode variate, precum atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare, se arată într-un raport al Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din cadrul German Marshall Fund.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 21:54

Organizații din Rusia ar fi intervenit în alegerile din cel puțin 27 de țări, între care și Republica Moldova. Entitățile ar fi utilizat metode variate, precum atacuri cibernetice sau campanii de dezinformare, se arată într-un raport al Alianţei pentru Securitatea Democraţiei din cadrul German Marshall Fund, citat de Mediafax.

Potrivit raportului, citat de USA Today şi organizaţia media Independent Journal Review, începând cu 2004, Rusia a intervenit în alegerile desfăşurate în Statele Unite, majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, inclusiv Bulgaria, Franţa, Germania, Ungaria, Marea Britanie, dar şi în Republica Moldova, Turcia sau Canada.

Laura Rosenberger, directorul organizaţiei care a întocmit raportul, afirmă că scopul entităţilor ruse, care au legături directe cu Administraţia de la Moscova, este acela de a „submina instituţiile democratice din diverse locuri".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...