Putin: Kazahstan nu a fost niciodată un stat. Nursultan Nazarbaiev l-a creat

Comentariile lui Putin amintesc de o afirmaţie similară făcută în faţa fostului preşedinte american George W. Bush, în timpul summitului NATO de la Bucureşti, în 2008, când a spus că "Ucraina nici măcar nu este un stat".

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 02.09.2014 - 13:31

Preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat, marţi, în faţa unei reuniuni a tineretului rus că preşedintele kazah, Nursultan Nazarbaiev, "a creat un stat pe un teritoriu care nu a avut niciodată un stat". "Kazahii nu au avut niciodată statalitate, el a creat-o", a adăugat Putin, relatează ibtimes.co.uk, preluat de Mediafax.

În replică, Nursultan Nazarbaiev a avertizat că ţara sa ar putea părăsi Uniunea Vamală dacă simte că independenţa sa este ameninţată de Moscova, făcând referire la situaţia din Ucraina. "Kazahstanul nu va face parte din nici o organizaţie care reprezintă un pericol pentru independenţa sa", a declarat el pentru postul de televiziune Khabar.

Potrivit Moscow Times, numeroşi cetăţeni kazahi denunţă pe reţelele de socializare afirmaţiile lui Putin, care generează temeri că Moscova ar putea viza şi alte zone din fosta Uniune Sovietică.

Analiştii consideră că această afirmaţie ar sugera că independenţa Kazahstanului ar putea "dispărea" când Nazarbaiev, în vârstă de 74 de ani, nu va mai fi în funcţie. Kazahstanul a fost ultima republică sovietică ce şi-a declarat independenţa după destrămarea URSS în 1991.

 

Citește totul despre:

Comentarii