11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialProtestele din Turcia, INTERZISE de Guvern: Accesul manifestanţilor în Piaţa Taksim, BLOCAT...

Protestele din Turcia, INTERZISE de Guvern: Accesul manifestanţilor în Piaţa Taksim, BLOCAT de poliţişti

Guvernul din Turcia a interzis protestele care au luat amploare în ultimele 12 zile în Istanbul. Marţi dimineaţă (orele României), sute de poliţişti antirevoltă au luat cu asalt Piaţa Taksim, din Istanbul, centrul mişcării de protest împotriva Guvernului, potrivit postului de tekeviziune Al Jazeera.

Martori citaţi de agenţia de presă Reuters au declarat că, marţi, poliţia, baricadată de vehicule blindate, a tras cu gaze lacrimogene şi a folosit tunuri cu apă ca să-i împrăştie pe protestatari.

Citeşte şi Poliţia turcă recurge din nou la VIOLENŢĂ pentru a opri o manifestaţie la Ankara

Pe de altă parte, guvernatorul din Istanbul, Huseyin Avni Mutlu, a scris pe contul său de Twitter că, de fapt, poliţiştii au fost prezenţi în Piaţa Taksim ca să dea jos bannerele şi pancartele puse de cei care protestează.

Demonstranţii au dat foc baricadelor şi au aruncat cu pocnitori şi sticle incendiare în poliţişti, care, înarmaţi cu scuturi de protecţie, au trecut de baricadele ridicate de protestatari şi au blocat accesul în Piaţa Taksim.

Citeşte şi Turcia: Recep Tayyip Erdogan se va întâlni marţi cu reprezentanţii protestatarilor

Proteste violente au avut loc şi la Ankara, unde poliţiştii au folosit fumigene pentru a împrăştia protestatarii. Unii dintre aceştia au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Premierul turc a declarat anterior că se va întâlni miercuri cu cei care au organizat protestele din Istanbul, extinse apoi în toată ţara. Cu toate acestea, demonstranţii nu cred că liderii chiar vor să găsească soluţii la problemele care au scos zeci de mii de oameni în stradă.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă