10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest inedit al motocicilstilor din Franta

Protest inedit al motocicilstilor din Franta

Zeci de mii de motociclişti au manifestat în Franţa, sâmbătă, împotriva unei eventuale limitări a vitezei la 80 de kilometri pe oră pentru drumurile secundare, o propunere contraproductivă în materie siguranţă, potrivit Federaţiei franceze a motocicliştilor furioşi (FFCM).

Zeci de mii de "motocicliştii furioşi" au defilat în aproape 80 de oraşe din Franţa, între care Paris, Lyon (centru-est), Bordeaux, Toulouse (sud-vest) şi Strasbourg (est).

"Nu viteza ucide pe drumuri, ci comportamentul oamenilor. Cetăţenii trebuie educaţi în şcoli", a oferit asigurări Jean-Marc Belotti, un membru al FFCM responsabil de capitala Franţei.

Centrul Naţional pentru Siguranţă Rutieră (CNSR), al cărui aviz va fi pur consultativ, urmează să examineze pe 16 mai mai multe recomandări în vederea reducerii numărului de accidente rutiere. Printre aceste recomandări figurează reducerea vitezei de la 90 la 80 de kilometri pe oră pentru drumurile secundare, unde au avut loc 66% dintre accidente.

Potrivit specialiştilor în siguranţă rutieră, limitarea vitezei a contribuit în mod esenţial la scăderea numărului de morţi pe drumurile din Franţa, şi anume la 3.250 în 2013, faţă de 7.242 în 2002.

Însă, în opinia "motocicliştilor furioşi", luarea în calcul doar a reducerii vitezei, în virtutea unor formule matematice "contestabile", poate duce la ignorarea altor cauze, precum "lipsa de atenţie" sau "nerespectarea distanţei de siguranţă" potrivit Mediafax.ro.

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...
Ultima oră
Pe aceeași temă