Primarii din Catalonia, anchetați pentru implicarea în organizarea referendumului pentru independență

Procurorii statului spaniol au ordonat anchetarea penală a 712 primari catalani acuzați că s-au implicat în organizarea referendumului pentru independenţa acestei provincii, plănuit să aibă loc în luna octombrie dar care nu este recunoscut de Guvernul de la Madrid.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 18:21

Procurorii statului spaniol au ordonat anchetarea penală a 712 primari catalani acuzați că s-au implicat în organizarea referendumului pentru independenţa acestei provincii, plănuit să aibă loc în luna octombrie, dar care nu este recunoscut de Guvernul de la Madrid, informează, miercuri, presa internaţională citată de Mediafax.

Sute de mii de persoane au fost prezente luni la un miting în Barcelona pentru a-şi arăta susţinerea pentru independenţa Cataloniei şi dreptul de a vota în cadrul unui referendum contestat ce a fost interzis de Spania.

Procurorii spanioli au anunţat, joi, că vor înainta acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului regional catalan care au votat pentru desfăşurarea unui referendum de independenţă, care este considerat ilegal la Madrid.

Autorităţile regionale controlate de separatişti doresc să organizeze referendumul pe data de 1 octombrie, în pofida opoziţiei Madridului şi a unei interdicţii din partea Curţii Constituţionale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...