15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarii din Catalonia, anchetați pentru implicarea în organizarea referendumului pentru independență

Primarii din Catalonia, anchetați pentru implicarea în organizarea referendumului pentru independență

Procurorii statului spaniol au ordonat anchetarea penală a 712 primari catalani acuzați că s-au implicat în organizarea referendumului pentru independenţa acestei provincii, plănuit să aibă loc în luna octombrie, dar care nu este recunoscut de Guvernul de la Madrid, informează, miercuri, presa internaţională citată de Mediafax.

Sute de mii de persoane au fost prezente luni la un miting în Barcelona pentru a-şi arăta susţinerea pentru independenţa Cataloniei şi dreptul de a vota în cadrul unui referendum contestat ce a fost interzis de Spania.

Procurorii spanioli au anunţat, joi, că vor înainta acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului regional catalan care au votat pentru desfăşurarea unui referendum de independenţă, care este considerat ilegal la Madrid.

Autorităţile regionale controlate de separatişti doresc să organizeze referendumul pe data de 1 octombrie, în pofida opoziţiei Madridului şi a unei interdicţii din partea Curţii Constituţionale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...
Ultima oră
Pe aceeași temă