Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ajuns dictator absolut. Schimbă și numele stadioanelor de fotbal

Echipa de fotbal Galatasary Istanbul a decis sâmbătă să schimbe numele stadionului, până acum denumit Türk Telekom Arena

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2017 - 08:33

Echipa de fotbal Galatasary Istanbul a decis sâmbătă să schimbe numele stadionului, până acum denumit Türk Telekom Arena, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca din denumirea complexelor sportive din ţară să fie scos cuvântul „arena”, informează News.ro.

Membrii Consiliului Director al clubului turc au decis retragerea cuvântului „arena” din denumirea stadionului, care oficial se numea Complexul Sportiv Ali Sami Yen-Türk Telekom Arena, scrie Hurriyet Daily News. Ali Sami Yen (1886-1951) a fost primul preşedinte al clubului din Istanbul, iar de luni Galatasaray va avea o incintă cu denumirea Türk Telekom Stadium.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că a dat instrucţiuni ca niciun club din ţară să nu aibă un stadion cu denumirea "arena". „Nu sunt de acord cu denumirea de arena. Ştiţi ce se întâmpla acolo, nu? Oamenii erau omorâţi în lupte cu animale”, a explicat Erdogan, referindu-se la amfiteatrele romane.

Ordinul lui Erdogan afectează şi echipa Beşiktaş, care în prezent joacă pe Vodafone Arena. De asemenea, echipa de baschet Fenerbahce joacă pe Ulker Sports Arena.

Citește totul despre:

Comentarii