Preşedintele turc, Recep Erdogan, a avertizat, în cadrul summitului G-20, că Turcia nu va rămâne pasivă față de înarmarea kurzilor din Siria

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a avertizat, în cadrul summitului G-20, că țara sa nu va accepta înarmarea luptătorilor kurzi din Siria, transmite Reuters.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2017 - 20:38

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a avertizat, în cadrul summitului G-20, că țara sa nu va accepta înarmarea luptătorilor kurzi din Siria, transmite Reuters, citând publicația online Hurriyet Daily News, potrivit Agerpres.

"Cu siguranță nu vom rămâne tăcuți și pasivi față de sprijinirea și înarmarea organizațiilor teroriste din apropierea frontierelor noastre și față de formarea de insule de terorism în regiune", a declarat Erdogan într-o conferință de presă în cadrul summitului G-20 de la Hamburg. "Nu vom ezita să facem uz de dreptul nostru la autoapărare împotriva formațiunilor care amenință securitatea țării noastre", a adăugat el.

Statele Unite au decis să furnizeze arme milițiilor kurde YPG din Siria, care luptă împotriva Statului Islamic, reamintește Reuters. Guvernul de la Ankara consideră însă YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și se teme că armele vor ajunge în cele din urmă la insurgenții de pe teritoriul Turciei, explică agenția Anadolu. Turcia, SUA și Uniunea Europeană sunt de acord că PKK este o organizație teroristă.

Erdogan i-a comunicat direct punctul său de vedere președintelui american, Donald Trump, cu ocazia întâlnirii lor de la Casa Albă, din mai. Cei doi șefi de stat s-au întâlnit și la Hamburg, la summitul G-20.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...