Președintele Trump ordonă examinarea politicii comerciale a Chinei, mai ales asupra posibilelor furturi de proprietate intelectuală din SUA

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat examinarea "practicilor comerciale" ale Chinei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2017 - 10:11

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat examinarea "practicilor comerciale" ale Chinei, informează agenția DPA citată de Agerpres.

"Îi vom proteja pe americanii uitați care au fost lăsați în urmă de un sistem comercial global", a declarat Trump, care a explicat că ordinul reprezintă îndeplinirea promisiunii sale din campania electorală de a-i proteja pe lucrătorii din Statele Unite.

Misiunea de a determina dacă este necesară o anchetă asupra comerțului cu China, inclusiv asupra acuzațiilor de furt de proprietate intelectuală, îi revine reprezentantului SUA pentru comerț, Robert Lighthizer.

China a avertizat că dacă Trump declanșează un război comercial, ambele economii — cele mai mari din lume — vor avea de suferit.

Politica economică internațională a Beijingului reprezintă un punct sensibil în relațiile cu Washingtonul, remarcă DPA. Printre altele, o parte din sancțiunile decise de ONU împotriva Coreei de Nord, pentru a convinge regimul de la Phenian să renunțe la înarmarea nucleară și cu rachete, se referă în practică la importuri, exporturi și servicii bancare chineze.

Pe de altă parte, ordinul lui Trump referitor la practicile comerciale ale Chinei vine imediat după ce China a anunțat că-și suspendă importurile din Coreea de Nord, pentru a respecta sancțiunile decise de ONU împotriva regimului comunist de la Phenian.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...