Președintele Trump avertizează: Va fi o zi foarte tristă pentru Coreea de Nord dacă SUA va acționa militar

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va fi o zi "foarte tristă" pentru Coreea de Nord dacă Statele Unite vor decide să acţioneze militar pentru a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete balistice din partea Phenianului.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2017 - 09:00

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că va fi o zi "foarte tristă" pentru Coreea de Nord dacă Statele Unite vor decide să acţioneze militar pentru a contracara ameninţările nucleare şi cu rachete balistice din partea Phenianului, relatează site-ul televiziunii CNN, potrivit Mediafax.

Trump a precizat că Phenianul "se comportă greşit şi trebuie să se oprească", dar a reiterat că preferă înăsprirea sancţiunilor economice în detrimentul unei intervenţii militare.

"Acţiunea militară este cu siguranţă o opţiune. Dacă este inevitabilă? Nimic nu este inevitabil. Aş prefera să nu merg pe varianta militară. Dar dacă o vom folosi, va fi o zi foarte tristă pentru Coreea de Nord. Ar fi minunat dacă ar putea exista o altă soluţie, dar varianta <discuţii, discuţii, discuţii> nu a funcţionat în ultimii 25 de ani", a spus preşedintele american.

Statele Unite vor să impună un embargo asupra exporturilor de produse petroliere şi textile către şi din Coreea de Nord şi să interzică angajarea muncitorilor nord-coreeni în străinătate, potrivit unui proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. China, principalul aliat economic al Coreei de Nord, a fost de acord ca ONU să ia măsuri suplimentare împotriva regimului de la Phenian, după ultimul test nuclear.

Între timp, regimul de la Phenian promite "contramăsuri dure" la presiunile şi eventualele sancţiuni suplimentare cerute de Statele Unite, adăugând că Washingtonul vrea să provoace un război.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...