Președintele SUA, Donald Trump, va scoate Irakul de pe lista țărilor vizate de restricțiile de călătorie pe teritoriul american

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a afirmat că va scoate Irakul de pe lista țărilor vizate de restricțiile de călătorie în SUA în noul ordin executiv pe care urmează să-l semneze luni.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2017 - 15:18

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a afirmat că va scoate Irakul de pe lista țărilor vizate de restricțiile de călătorie în SUA în noul ordin executiv pe care urmează să-l semneze luni, potrivit Agerpres.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că noul ordin prezidențial va menține interdicția de acces în SUA timp de 90 de zile impusă cetățenilor din șase țări majoritar musulmane, și anume Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen. Irakul a fost scos de pe lista țărilor cuprinse în documentul inițial, emis la 27 ianuarie, deoarece guvernul de la Bagdad a impus noi proceduri de verificare și datorită cooperării cu SUA în combaterea militanților Statului islamic.

Autoritățile irakiene au salutat deja decizia Casei Albe, Ministerul irakian de Externe exprimându-și într-un comunicat "profunda ușurare". "Este un pas important în direcția cea bună și consolidează alianța strategică dintre Bagdad și Washington în numeroase domenii și în prim-planul luptei împotriva terorismului", se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Bagdad.

Oficialul citat a mai spus că agențiile guvernamentale ale SUA urmează să stabilească dacă Siria sau alte țări au făcut suficiente progrese în materie de securitate pentru a fi acceptate din nou în programul de primire de refugiați. Noul ordin lansează o perioadă de 90 de zile în care Ministerul Securității Interne va trebui să definească o serie de cerințe de a căror îndeplinire va depinde accesul deplin al țărilor la programele de intrare în SUA, adaugă sursa media.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...