Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Președintele Macron reafirmă responsabilitatea Franţei pentru deportarea a 13.000 de evrei în Germania nazistă

Preşedintele Emmanuel Macron a subliniat responsabilitatea Franţei pentru deportarea evreilor în Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu ocazia comemorării Raziei de la Velodromul d’Hiv din Paris - operaţiunea de arestare în Paris şi deportare a 13.000 de evrei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2017 - 09:44

Preşedintele Emmanuel Macron a subliniat responsabilitatea Franţei pentru deportarea evreilor în Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu ocazia comemorării Raziei de la Velodromul d’Hiv din Paris - operaţiunea de arestare în Paris şi deportare a 13.000 de evrei, în anul 1942, informează France 24 citat de Mediafax.

"Franţa a organizat totul", a declarat Macron, adăugând că "niciun german" nu a luat parte la operaţiunea de arestare a 13.000 de evrei în intervalul 16-17 iulie 1942. Aceştia au fost ulterior deportaţi în lagărele de concentrare din Germania Nazistă şi mai puţin de 100 dintre au supravieţuit, informează site-ul postului France 24.

"Este foarte convenabil să considerăm regimul de la Vichy (Guvernul francez care a colaborat cu Germania nazistă) ca un monstru care a apărut de nicăieri dar acest lucru este fals", a afirmat Macron cu ocazia comemorării tragicului eveniment.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost de asemenea prezent la ceremonie şi a lăudat "eroismul" Rezistenţei franceze şi "nobilii cetăţeni francezi care în pofida riscurilor la adresa propriilor vieţi" au salvat mii de evrei de la deportarea în Germania nazistă.

Participarea lui Netanyahu la ceremonii a fost însă contestată de unele grupuri, inclusiv de Uniunea pentru Pace a Evreilor Francezi care au catalogat prezenţa premierului drept "şocantă" şi "inacceptabilă".

Participarea Franţei la Holocaust este un subiect controversat în ţară şi a fost recunoscută în mod oficial în anul 1995, de preşedintele Jacques Chirac.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...